úterý 8. prosince 2009

6.,7. a 8. den

Pokracuji na simulatoru, jde to dobre, uz se mi za normalnich podminek dari i vysazeni motoru po V1. Za low visibility to je ale porad jeste nic moc. Na zemi se zkratka letadlo ovlada spatne (zcasti to bude i simulatorem). XLS je v tomhle ohledu lepsi nez XL, protoze ma upraveny system ovladani brzd a tedy je v tomto ohledu mnohem prijemnejsi. V sobotu vecer jsme se byli podivat do Universal studios, uz byl ale vecer, takze byly atrakce zavrene, jen jsme to tak prosli okolo. Mozna, ze budou i nejake fotky. V nedeli jsme jeli s Philem za jeho kamarady smerem na vychodni pobrezi, k mysu Kanaveral a Kennedyho vesmirnemu centru. To jsme videli jen z dalky, pres zaliv, kde je videt ta obrovska budova, kde stoji raketoplan pred vypustenim. Ti dva brazilci byli byvali spoluzaci Phila. Delaji tady na Floride vycvik na helikopteru - byli jsme s e podivat do jejich skoly, ktera je fakt ohromna. Maj asi 40 vrtulniku, hlavne R-22 a ty nejmensi Schwrizery. Prekvapila me cena - za hodinu stoji oba stejne - 300 dolaru!! To je vazne neuveritelne levne, v Cechach pocitam tak minimalne dvojnasobek. Vypadalo to krasne, jak tam byly serazene v takovem mnozstvi, samozrejme jsme videli nekolik startu a pristani. Pak jsme si na chvili zahrali tenis a pak zpet na hotel a priprava na pondeli. Vcera (pondeli) jsem letal v Manchasteru a Birminghamu. Vecer jsme se pak ucili hledat ve vykonnostnich tabulkach letadla. Dneska podobny program - 4 hodinky simulator, mam letat v Bernu a Zurychu, nejake GPWS varovani (system varujici pred neprimerenym priblizovanim k terenu) a nejake strihy vetru. Pak standardne, vory, ilsy, na jeden motor, na dva, NDB, apod. Vecer zase performance (hmotnost a vyvazeni, dolet, spotreba, rychlost stoupani, apod.).
Pekny den!

1 komentář:

vashna řekl(a)...

tak jsem se konečně dopracoval k poslednímu a nejaktualnějšímu článku. Supr čtení a po dlouhe době pozitivní zpráva od někoho, kdo v tehle neštěstne době hledá uspěšně práci!
Tedy se nabízí otazka (myslím, že jsi to v článku nikde nezmínil) Kdo že bude ten štastný Tvuj zaměstnavatel...? C560XL teda pozornosti neuniklo a jeto určo krásná kočička..