čtvrtek 17. dubna 2008

Placka jmenem Amstrdam

Dneska je treti den v Amstrdamu. Prileteli jsme v utery brzy rano. Let z Prahy-Ruzyne, pro me poprve pouziti terminalu pro zeme EU. Po priletu jsme dorazili na hotel. Z Prahy jsme leteli trojice ja, Borek, Jaro. V hotelu jsme se dozvedeli, ze mame ubytovani az od peti. Tak jsme si zde nechali zavazadla a objednali si odvoz do FSC (naseho vycvikoveho strediska). Zde jsme pockali na kolgy, kteri leteli z Vidne (Rado, Dan a Dusan) a tudiz meli prilet o neco pozdeji nez my. Nasledovalo uvitani ve vycvikovem centru, ktere jsme si cele prosli, bylo nam vysvetleno, kde se co nachazi, abychom se citili jako doma, abychom se nebali cokoliv rict, co nam nesedi a o cokoliv si pozadat. Ze se budou snazit, abychom si vycvik maximalne uzili.
Po milem predstaveni cekala velmi neprijemna vec - tedy test na uvitanou - ze znalosti, ktere jsme meli nabyt behem tydeniho CBT studia. Nastesti jsem ho udelal, stejne, jako prosli vsichni z nasi skupiny. Den byl hned o neco veselejsi a i kdyz jsme byli nevyspani, tak nam to vsem velmi zvedlo naladu. Prvni maly krucek za berany Boeingu uspesne za nami :-).
Nasledovalo skoleni performance (vykonnost letounu), na jehoz konci uz mi cisla v grafech splyvaly dohromady.
Uz jsme se vsichni tesili na hotel. A bylo na co se tesit. Reci o nadmiru pohodlnych postelich a luxusnim pokoji se vyplnily. Jeste jsme vyzkouseli mistni hotelovy nonstop a dali si veceri a par piv na oslavu testu a sli jsme na kute. Vcera jsme si take vyzkouseli hotelovou saunu/bazenek/posilovnu. Relaxace je nutna a v tomto smeru jsme take dobre zajisteni.
Vcera a dnes nas cekalo skoleni MCC (spoluprace vyceclene posadky). Obsah podobny, jako stejne pojmenovany predmet na fakulte. Kapitan Wim vedl prednasky velmi interaktivnim zpusobem nuticim cloveka porad o necem premyslet, navic mluvil perfektni americkou anglictinou (byl dlouhou dobu v USA), takze se mi to velmi libilo. Dnes uz jsme si vice pousteli filmy s ruznymi nehodami, spousta z nich velmi dobre obecne znamych a "slavnych".
Zitra mame prvni cast FMS Trainingu (FMS - flight management system - počítačový systém, který zajišťuje komplexni management letu).  
Dodam i nejake foto, zatim se podivejte na odkazy v clanku ...

1 komentář:

Vojta řekl(a)...

Né, že bych ti nevěřil, ale ani na jedné fotce nejsi v cockpitu;-)